جراحی عیوب انکساری چشم (لازک)

جراحی عیوب انکساری چشم (لازک)

لازک (LASEK)

لازک (LASEK) مخفف Laser Assisted Sub-Epithelial Keratectomy و به معنای برش قرنیه زیر اپیتلیومی به کمک لیزرمی‌باشد.

در جراحی لازک (LASEK)، بوسیله یک محلول الکلی، لایه اپی‌تلیوم قرنیه (لایه سطحی و بازگشت پذیر قرنیه) برداشته می‌شود و متعاقباً لیزر اکسایمر را بر روی قرنیه می‌تابانند و در انتها لایه برداشته شده قرنیه را جای خودش قرار می‌دهند.

در واقع در جراحی لازک به جای برش دادن ضخامت قرنیه ، فقط اپی‌تلیوم یا همان لایه سطحی و برگشت پذیر قرنیه برداشته می‌شود.

لازک (LASEK) برای افرادی که قرنیه‌ نازک داشته و یا دارای شرایط و محدودیات‌های پزشکی نظیر بیماری دیابت یا فشار خون بسیار بالا هستند مناسب است. عارضه و آثار جانبی نظیر خشکی چشم در جراحی لازک (LASEK) کمتر است.

دوره نقاهت عمل لازک بر حسب شماره چشم متفاوت است. بعضی بیماران بعد از ۲ تا ۳ هفته دید مطلوب خود را به دست می‌آورند. اما بعضی دیگر ممکن است بعد از ۲ تا ۳ ماه دید کامل پیدا کنند که این موضوع در افرادی که شماره آستیگمات یا نزدیک بینی بالایی دارند، بیشتر اتفاق می‌افتد زیرا لایه‌برداری بیشتری روی قرنیه‌شان صورت گرفته است. فاکتورهای مختلفی مانند شرایط بینایی شخص، سن و ژنتیک در موفقیت جراحی و بهبودی بعد از آن تأثیرگذارند.

رعایت بهداشت در روزهای اول بعد از عمل بسیار مهم است. در این روزها بیمار باید از شست‌وشوی صورت و استحمام خودداری کند زیرا آلودگی احتمالی آب می‌تواند به چشمش منتقل شود. خانم‌ها باید مدتی آرایش چشم نداشته باشند. توصیه می‌گردد پس از جراحی لازک (LASEK) از عینک‌های آفتابی طبی حداقل برای شش ماه تا یک سال استفاده گردد تا نور مستقیم خورشید به چشمان صدمه‌ای وارد نکند.

برای حفظ حالت طبیعی و سلامت چشم‌ها برای انجام لازک، سه هفته قبل از جراحی نباید از لنز چشمی استفاده شود. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا لنزها قرنیه چشم را تغییر می‌دهند و لازم است مدتی لنز روی چشم نباشد تا قرنیه به شکل طبیعی برگردد.

چشم