مو

مو

مو

مو علاوه بر زیبایی، سر را گرم نگه می دارد و به تنظیم دمای بدن کمک می کند. در پوست سر یک فرد معمولی، حدودا ۱۰۰ هزار تار مو وجود دارد.

به‌طور متوسط روزانه ۵۰ الی ۱۰۰ تار مو می‌ریزند. این ریزش مو طبیعی است و همان ریزشی است که در هنگام دوش گرفتن و برس زدن مو دیده می‌شود. این موها دوباره رشد خواهند کرد. زمانی که ریزش مو از تعداد طبیعی بیشتر باشد، شخص دچار مشکل ریزش مو می‌گردد.

ریزش مو ارثی شایع‌ترین علت ریزش مو است که هم در مردان و هم در زنان مشاهده می‌شود. این نوع ریزش مو به طورمعمول در مردان از سن ۲۰ سالگی و در زنان از سن ۴۰ سالگی بروز می‌کند. در این نوع ریزش،به دلیل تغییرات هورمون‌های موجود در بدن، ژن ریزش فعال می‌شود و باعث نازک شدن و ریزش مو می‌شود. این نوع ریزش در مردان از شقیقه‌ها شروع می‌شود و در تاج سر مو‌ها کم کم نازک شده و می‌ریزد. در عین حال به طور معمول این مشکل در زنان از جلوی سر شروع نمی‌شود، بلکه تمام مو‌های سر شروع به نازک شدن و ریزش می‌کنند.

کمبود مواد غذایی نظیر ویتامین دی (Vitamin D)، ویتامین‌های گروه بی (Vitamin B) و روی (Zinc) و بیماری‌هایی نظیر کم خونی، لوپوس، تیروئید و دیابت نیز ممکن است سبب ریزش مو شوند. عواملی نظیر تغییر شدید و ناگهانی رژیم غذایی، استرس، کمبود خواب شروع یا توقف مصرف قرص‌های ضدبارداری و بچه‌دار شدن، می‌توانند سبب ریزش موی موقتی گردند.

خوردن متعادل، رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه بی و آهن در سلامت مو بسیار مهم است. ریزش مو یک روند پیشرونده بوده که در طول زندگی فرد ادامه دارد. کلیه داروها و درمان‌هایی که برای ریزش مو استفاده می‌شود صرفا جهت کنترل این روند است و درمان قطعی و یکباره نمی‌باشد.

افرادی که موی سر آن‌ها نازک شده و افرادی که به دلایل ژنتیکی موهای بالای سر آن‌ها دچار ریزش شده کاندید‌های مناسبی برای درمان ریزش مو با روش Platelet-rich plasma) PRP) هستند. درصورتی‌که فولیکول‌های مو به‌طور کامل از بین رفته باشند، جهت درمان از روش کاشت مو استفاده می‌گردد.

کاشت مو

درمان ریزش مو

جراحی‌های زیبایی (Cosmetic Surgery)